Τρίτη, Απριλίου 19, 2005

Ο πόλεμος του Καραμανλή ελπίδα για την Ελλάδα

«Eχoυμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο. Δεν είναι μια μάχη, είναι πόλεμος και θα τον κερδίσουμε», δήλωσε στις 18 Απριλίου 2005 ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής.

Δεν θα μπορούσε ο ο πρωθυπουργός να είναι πιο σαφής κάνοντας το περίγραμμα του πολιτικού διακυβεύματος για την κυβέρνηση του αλλά και για τον τόπο. Οι βαρόνοι της διαπλοκής και οι πολιτικοί τους σύμμαχοι έχουν ξεσπαθώσει ενάντια στην κυβέρνηση, εδώ και αρκετούς μήνες από την στιγμή που αντελήφθησαν ότι ο Καραμανλής εννοεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να απαλλάξει την χώρα από τον βρόγχο της ντόπιας διαπλοκής που απομυζεί τον εθνικό πλούτο σε βάρος των πολλών και επιβιώνει ως παράσιτο εμποδίζοντας την διάχυση των ωφελημάτων από την ανάπτυξη της οικονομίας και υφαρπάζοντας τα τεράστια κεφάλαια που εισρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω πρακτικών καρτέλ και μονοπωλίου.

Ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι είναι γνήσιος συνεχιστής της Καραμανλικής πολιτικής πρακτικής. Ο Παπανδρεϊκής έμπνευσης λαϊκισμός και τα εξαπτέρυγα του στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ εξαπολύουν κατά κύματα απέλπιδες επιθέσεις για να κρατήσουν πολιτικό τους όμηρο τον Πρωθυπουργό αλλά πλέον είναι φανερό ότι αδυνατούν να τον εκφοβίσουν. Το επόμενο βήμα θα είναι οι προσωπικές επιθέσεις που ήδη προαναγγέλλονται από διάφορους.

Και αυτή η μάχη πρέπει να είναι νικηφόρα και θα είναι. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για τον τόπο. Ο κύβος ερίφθει προ πολλού. Ο πόλεμος του Καραμανλή μας αφορά όλους.